04Abril

CIBERSEGURIDAD - ESTAFAS Y FRAUDES

Martes, 04 Abril 2017 CIBERSEGURIDAD - ESTAFAS Y FRAUDES

Els facilitem tres enllaços molt curiosos d'estafes i fraus que estan succeint i que han estat detectats pel INCIBE / Institut de ciberseguretat.

Fals suport tècnic de Microsoft. Es tracta d'una estafa, on el ciberdelinqüent es fa passar per un tècnic d'aquesta companyia. Crida a diferents empreses per intentar aconseguir dades d'aquestes o controlar els seus equips informàtics. Per aconseguir el seu objectiu es presenta oferint la seva ayura per solucionar un "suposat" problema amb l'equip. També solen demanar diners per solucionar el problema o retornar el control del mateix.

https://www.incibe.es/protege-tu-empresa/blog/historias-reales-el-timo-del-falso-soporte-tecnico

Falsa factura. Es intenten segrestar fitxers amb una falsa factura enviada en un fitxer adjunt comprimit que és un full de càlcul maliciosa.

https://www.osi.es/es/actualidad/avisos/2017/03/intentan-secuestrar-nuestros-ficheros-con-una-falsa-factura

Falsa validació d'Apple. El correu que es fa passar per Apple adverteix l'usuari que els sistemes d'aquesta companyia han patit un incident de seguretat i com a conseqüència tots els seus usuaris han de validar les seves dades com més aviat millor.

http://www.lavanguardia.com/vida/20170324/421148539214/el-incibe-alerta-de-campana-fraudulenta-que-suplanta-a-apple-para-robar-datos.html

Comparteix la nostra notícia aquí: